High Life

Sci-fi drama
van
Claire Denis
met
Robert Pattinson, Juliette Binoche
Duitsland, Frankrijk, Polen, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten —
2018 —
110 min.

Ver voorbij ons zonnestelsel en volledig geïsoleerd leven Monte en zijn dochter Willow aan boord van een ruimtevaartuig. Monte is een eenzame man met een strikte zelfdiscipline als schild tegen elk verlangen, van hemzelf en van anderen. Hij is vader tegen zijn wil. Zijn zaad werd gebruikt om Boyse, een jonge vrouw, te bevruchten. Beiden behoorden ze tot een groep ter dood veroordeelde criminelen die als proefdieren onderweg zijn naar het zwarte gat, dat het dichtst bij de Aarde ligt. Nu zijn alleen Monte en Willow nog over. Door zijn dochter, die van een meisje een jonge vrouw is geworden, ervaart hij voor het eerst onvoorwaardelijke liefde. Samen naderen vader en dochter hun bestemming – het zwarte gat waarin tijd en ruimte ophouden te bestaan.

Robert Pattinson, Juliette Binoche, André Benjamin en Mia Goth spelen de hoofdrollen in High Life van Claire Denis (Les salauds, Beau Travail). Na de wereldpremière op het Toronto International Film Festival kreeg het science fiction drama met een soundtrack van Denis’ vaste componist Stuart A. Staples (Tindersticks) juichende reacties van de internationale pers.

 

With the support of the Creative Europe Programme - MEDIA of the European Union.

In de pers
'Denis goes to the ends of the known universe to reaffirm that she’s one of the most exciting filmmakers on the planet' IndieWire
'Orgasmic brilliance in deepest space with Robert Pattinson' The Guardian *****
'Denis remains a fearless filmmaker, who, in her own way, has gone this time where no man (or woman) has gone before' Hollywood Reporter
Scenarist
Claire Denis, Jean-Pol Fargeau
Directeur fotografie
Yorick Le Saux
Editor
Guy Lecorne
Componist
Stuart A. Staples
Productiejaar
2018
Originele taal
Engels

© 2017 Imagine | Webdevelopment by Grab it 

Cookies stellen ons in staat om u onze diensten gemakkelijker te bieden. Door gebruik te maken van onze diensten machtigt u ons om cookies te gebruiken.
Ok