Suzanne

Genre
Drama
van
Katell Quillévéré
met
Sara Forestier, Adèle Haenel, François Damiens, Paul Hamis
Land
Frankrijk —
Productiejaar
2013 —
Speelduur
94 min.

 

Suzanne en Maria zijn niet alleen zussen maar ook de beste vriendinnen. Hoewel hun moeder stierf toen ze nog heel jong waren, hebben ze toch een gelukkige jeugd. Nicolas, hun onhandige maar lieve vader, doet zijn best het huishouden draaiende te houden, tot hij hoort dat Suzanne in verwachting is. De kleine Charly wordt geboren en de familie wordt groter. Jaren later ontmoet Suzanne Julien, een gevaarlijke jongen. Ze zijn al snel stapelverliefd. Als Julien op de vlucht slaat voor de autoriteiten volgt Suzanne hem zonder aarzelen - wat ingrijpende gevolgen heeft voor zowel haarzelf als haar familie.

Het ontroerende familiedrama SUZANNE, dat 25 jaar omspant, was de openingsfilm van de Semaine de la Critique in Cannes (2013). De film is tevens geselecteerd voor het International Film Festival Rotterdam 2014. Sara Forestier, Adèle Haenel, François Damiens en Paul Hamy spelen de hoofdrollen in deze tweede lange speelfilm van regisseur Katell Quilévéré (Un poison violent).

 

Bande annonce [youtube]
Festivals en Prijzen
Openingsfilm CANNES CRITICS WEEK 2013
Photos
Scenarist
Katell Quillévéré, Mariette Désert
Directeur fotografie
Tom Harari
Editor
Thomas Marchand
Componist
Verity Susman
Decor
Anna Falguères
Productiejaar
2013
Originele taal
Frans

©2019 Imagine | Webdevelopment by Grab it 

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok