Du vent dans mes mollets

Genre
Komedie
van
Carine Tardieu
met
Agnès Jaoui, Denis Podalydes, Isabelle Carre, Isabella Rossellini, Judith Magre
Land
Frankrijk —
Productiejaar
2012 —
Speelduur
89 min.

De negenjarige Rachel wordt overstelpt met aandacht en liefde door haar bezorgde moeder (Agnès Jaoui), haar ietwat cynische vader (Denis Podalydes) en excentrieke oma, met wie ze haar kamer deelt. Ze droomt ervan lid te worden van Barbies fanclub en de beste vriendin te worden van haar populaire klasgenootje Marina Campbell want haar moeder is dood en haar vader is een Engelse lord. Omdat Rachel met haar schooltas slaapt en soms nog in bed plast, besluit haar moeder dat ze naar een psycholoog (Isabella Rosselini) moet. Op school heeft ze het ook al niet gemakkelijk. Haar juf heeft het voortdurend op haar gemunt maar gelukkig raakt ze bevriend met de onverschrokken Valérie, met wie ze schaamteloos de volwassenen om hen heen bespiedt: de geheime escapades van hun juf, de onzekerheden en het verdriet van hun ouders.

Du vent dans mes mollets is een dramatische komedie van Carine Tardieu (Les baisers des autres) naar het boek van Raphaële Moussafir.

Bande annonce [youtube]
Photos
Scenarist
Carine Tardieu, Raphaële Moussafir
Directeur fotografie
Antoine Monod
Componist
Eric Slabiak
Productiejaar
Kare Productions, Gaumont, Direct Cinema
Originele taal
Frans

©2020 Imagine | Webdevelopment by Grab it 

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok