Gangs of Wasseypur

Genre
Misdaadepos
van
Anurag Kashyap
met
Manoj Bajpayee, Richa Chadda, Nawazuddin Siddiqui
Land
India —
Productiejaar
2012 —
Speelduur
320 min.

 

De vete tussen twee Indiase families omspant drie generaties. Shahid Khan berooft in de laatste jaren van de kolonietijd Britse treinen. Maar als hij wordt verstoten moet hij werken in de kolenmijnen van Ramadhir Singh. Zijn zoon Sardar Khan, een vrouwenversierder, zweert wraak en wordt de meest gevreesde man in Wasseypur. Fazal Khan, de verslaafde kleinzoon, zet de vete met de clan van Ramadhir Singh voort.

Gangs of Wasseypur is een epische gangsterfilm van Anurag Kashyap die geselecteerd werd voor de Quinzaine des Réalisateurs 2012, vervolgens een triomftocht maakte langs internationale festivals en vele prijzen in de wacht sleepte. De instant cultfilm kreeg lyrische recensies. Variety: “A brilliant collage of genres, by turns pulverizing and poetic in its depiction of violence.” The Guardian: “A possible turning point in Hindi cinema.” Screen Daily: “Never a dull moment in this Indian gangland epic by one of India’s hottest indie directors.”

 

Bande annonce [youtube]
Festivals en Prijzen
Quinzaine des Réalisateurs 2012, Cannes Film Festival
In de pers
"Een enerverend en meeslepend epos" ★★★★ Het Parool
"Ruim vijf uur pure cinema" ★★★★★ Indebioscoop.com
"Een lust voor het oog" ★★★★ Filmtotaal
"Once Upon a Time in America meets Gangs of New York, maar dan in het Indiase Wasseypur" ★★★★ De Filmkrant
Photos
Productiejaar
2012
Originele taal
Hindi

©2019 Imagine | Webdevelopment by Grab it 

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok