La Pazza Gioia

Genre
Komisch drama
van
Paolo Virzì
met
Valeria Bruni Tedeschi, Micaela Ramazzotti
Land
Italië —
Productiejaar
2016 —
Speelduur
116 min.

Beatrice Morandini Valdirana is een decadente kletskous, een opvallend figuur in de psychiatrische inrichting waar ze woont. Ondanks haar praatjes vindt ze weinig aansluiting bij de andere patiënten. Als de introverte, stoer uitziende Donatella Morelli wordt opgenomen in de inrichting, bloeit er een onverwachte vriendschap op tussen de twee. Ze besluiten samen te ontsnappen en komen tijdens de avontuurlijke reis oog in oog te staan met hun verleden. Gelukkig zijn ze dit keer niet alleen, maar hebben ze elkaar.

La Pazza Gioia is een komisch drama over vriendschap en de zoektocht naar geluk, met het prachtige landschap van Toscane als decor. De hoofdrollen worden vertolkt door Valeria Bruni-Tedeschi (Il capitale umano, 5X2) en Micaela Ramazzotti (La prima cosa bella, Anni Felici). De film is geschreven en geregisseerd door de gevierde Italiaanse regisseur Paolo Virzì (Il capitale umano, La prima cosa bella). Na de wereldpremière op de Quinzaine des Réalisateurs in Cannes kreeg de film een staande ovatie en waren de recensies jubelend.

Bande annonce [youtube]
Scenarist
Paolo Virzì
Directeur fotografie
Vladan Radovic
Editor
Cecilia Zanuso
Componist
Carlo Virzì
Decor
Benedetta Brentan
Productiejaar
2016
Originele taal
Italiaans

©2019 Imagine | Webdevelopment by Grab it 

Cookies stellen ons in staat om u onze diensten gemakkelijker te bieden. Door gebruik te maken van onze diensten machtigt u ons om cookies te gebruiken.
Ok