Mud

drama

van Jeff Nichols

De veertienjarige vrienden Ellis en Neckbone doen een wonderlijke vondst op een van hun geheime, avontuurlijke ontdekkingstochten op de Mississippi: een boot die hoog in een boom hangt op een onbewoond eiland. Ze komen er al snel achter dat de mysterieuze en charismatische Mud (Matthew McConaughey) in ‘hun’ boot woont. Hij vertelt hen een fantastisch verhaal over hoe hij een man in Texas heeft vermoord en dat hij daarom wordt achtervolgd door wraakzuchtige premiejagers. Nu wacht hij tot de liefde van zijn leven, Juniper (Reese Witherspoon), naar de stad komt om samen met haar te vluchten. De jongens weten niet of ze Mud moeten geloven, maar besluiten toch om hem te helpen. Als een prachtige vrouw en een groep premiejagers naar hun dorp komen, lijkt Muds verhaal uit te komen.

MUD is een meeslepend drama en een subtiel geobserveerd coming-of-age verhaal. Jeff Nichols ("Take Shelter") vertelt het met ritme, oog voor de schoonheid van de natuur van het Amerikaanse Zuiden en gevoel voor de personages. De film werd door critici unaniem geprezen en werd geselecteerd voor de Officiële Competitie van het prestigieuze Filmfestival Cannes.

Festival de Cannes - Official Selection

“Epische film van de jonge Amerikaanse regisseur Nichols” VPRO Gids ★★★★

”Mud is een rijk, visueel, meeslepend coming of age-verhaal, dat in onze tijd geschreven is maar toch alles wegheeft van een ouderwetse Amerikaanse klassieker.” ★★★★ Sp!ts

“Geloofwaardige, meeslepende en ontroerende film” ★★★★ Het Parool

“Hoe goed Matthew McConaughey als acteur is, bewijst hij weer eens in MUD” ★★★★ Algemeen Dagblad

"One of the most creatively rich and emotionally rewarding movies to come along this year." Los Angeles Times

"Een meesterwerk!" Le Monde

"De mooiste Amerikaanse film van het jaar." Le Figaro

Met
Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Tye Sheridan


Verenigde Staten - 2012 129' min.


Productie
2012


Scenarist
Jeff Nichols


DoP
Adam Stone


Componist
David Wingo


Editor
Julie Monroe


Originele taal
Engels


Ondertitles
Nederlands


Versie
Originele versie


Release:
15 augustus 2013


© IMAGINE FILMDISTRIBUTIE NL • Website design by GRAB IT