Much Loved

Zin Li Fik

Drama

van Nabil Ayouch

Midden in de nacht rijdt een limousine door Marrakech. Tot in de puntjes verzorgd en druk pratend zijn Noha, Soukaina en Randa op weg naar een exclusief feest. De drie vrouwen zijn prostituees. Ze verkopen hun lichamen aan rijke Arabieren en Europeanen, die ze in discotheken, restaurants en tijdens feestjes oppikken. Hun dagelijks leven heeft weinig gemeen met de uitgelaten partywereld: ze worden regelmatig bedreigd en zijn verstoten door hun families. Wanneer ze de jonge, onervaren prostituee Hlima ontmoeten, ontstaat een nieuwe, hechte vriendschap. Iets wat de vrouwen boven alles koesteren. Waardig en geëmancipeerd trotseren ze de maatschappij die hen gebruikt en veroordeelt.

Loubna Abidar, Halima Karanouane, Asmaa Lazrak en Sara Elmhamdi Elalaoui spelen de hoofdrollen in Much Loved. Na de première op de Quinzaine des Réalisateurs in Cannes werd de speelfilm in thuisland Marokko verboden. Loubna Abidar en regisseur Nabil Ayouch werden aangeklaagd voor pornografie en moesten zich voor de rechtbank verweren. Het effect van het verbod en de rechtszaak was averechts: op de zwarte markt zijn de DVD’s een groot verkoopsucces en online is de film al miljoenen keren illegaal bekeken.

Festival de Cannes 2015: Selection Quinzaine des Réalisateurs
International Film Festival Rotterdam 2016: Selection Limelight

★★★★ “Much Loved doorbreekt taboes op een opgewekte manier. Zo wordt een film over het leven van prostituees in Marokko zowaar publieksvriendelijk.”
De Volkskrant

★★★★ “Much Loved is verfrissend in zijn gebrek aan oordeel en voelt als een ‘slice of life’." “Met Much Loved bevestigt hij zijn status als nieuwsgierige, dappere chroniqueur van zijn Marokko.”
NRC Handelsblad / nrc.next

★★★★ “Prostitutie-drama ontroert” “Much Loved geeft een confronterend, ontroerend en bij vlagen geestig beeld van drie Marokkaanse vrouwen die dromen van een beter leven, en dat op hun eigen manier proberen te bereiken.”
Trouw

★★★★ "Open en eerlijk portret"
VPRO Gids

★★★ “Aan het werk van Nabil Ayouch is altijd te zien hoe grondig hij zich voorbereidt.” “Pure observaties van het hoerenbestaan in Marrakech”
Het Parool

“Taboedoorbrekende film”
HP / De Tijd

Met
Loubna Abidar, Halima Karanouane, Asmaa Lazrak, Sara Elmhamdi Elalaoui


Frankrijk - 2015 104 min.
Marokko -


Productie
2015


Scenarist
Nabil Ayouch


DoP
Virginie Surdej


Componist
Mike Kourtzer


Decor
Hind Ghazali


Editor
Damien Keyeux


Originele taal
Arabisch


Ondertitles
Nederlands


Versie
Originele


Release:
16 februari 2016


©2023 IMAGINE FILMDISTRIBUTIE NL • Website design by GRAB IT