Woman at War

van Benedikt Erlingsson

Komedie, drama

van Benedikt Erlingsson

Halla is een vijftigjarige, onafhankelijke vrouw. Ze leeft een rustig bestaan in Reykjavik en werkt er als koordirigent. Maar achter de schermen van deze ogenschijnlijk vredige routine, leidt Halla een dubbelleven als radicale milieuactivist. In haar eentje verklaart ze de oorlog aan de lokale aluminiumindustrie om de prachtige IJslandse hooglanden te beschermen. Omgedoopt tot 'de Bergvrouw' voert Halla in het geheim gevaarlijke sabotageacties uit, mét resultaat. Maar net op het moment dat ze haar grootste en meest gedurfde operatie op touw zet, ontvangt ze een onverwachte brief: haar aanvraag voor het adopteren van een kind wordt eindelijk ingewilligd. Terwijl Halla zich klaarmaakt om haar rol als beschermer van Moeder Aarde te verruilen voor het echte moederschap, besluit ze nog één laatste genadeklap uit te delen aan de aluminiumindustrie. En dat blijft niet zonder gevolgen.

WOMAN AT WAR is een droogkomisch drama van Benedikt Erlingsson, die eerder het geestige OF HORSES AND MEN heeft gemaakt. De IJslandse Oscarinzending werd in Cannes bij de Semaine de la Critique bekroond met de SACD Award en is winnaar van de Lux Film Prize 2018.

With the support of the Creative Europe Programme - MEDIA of the European Union.

SACD Award - Cannes Semaine de la Critique
Winnaar Lux Film Prize 2018

Intelligent feel-good film that knows how to tackle global issues with humor as well as a satisfying sense of justice
Variety

Carried by a magnetic performance from Halldóra Geirharosdóttir in a dual role, Benedikt Erlingsson’s enjoyable follow-up to Of Horses and Men is elevated by wryly idiosyncratic flourishes in its execution
Screen Daily

Met
Halldóra Geirharosdóttir, Jóhann Sigurdarson, Juan Camillo Roman Estrada en Jörundur Ragnarsson


IJsland - 2018 101 min.


Productie
2018


Scenarist
Benedikt Erlingsson & Ólafur Egill Egilsson


DoP
Bergsteinn Björgúlfsson


Componist
Davíð Þór Jónsson


Editor
Davíð Alexsander Corno


Release:
27 december 2018


© IMAGINE FILMDISTRIBUTIE NL • Website design by GRAB IT