Notti Magiche

van Paolo Virzì

Komedie

van Paolo Virzì

Rome, 1990. Op dezelfde zomerse avond dat Argentinië thuisland Italië uitschakelt in de halve finale van het wereldkampioenschap voetbal, wordt het lichaam van filmproducent Leandro Saponaro opgevist uit de Tiber. De belangrijkste verdachten zijn Antonino, Luciano en Eugenia: drie jonge scenaristen die in Rome zijn voor een prestigieuze prijsuitreiking. Aan de lokale politie vertellen ze over hun uit de hand gelopen avontuur vol bacchanalen, extravagante showgirls, listige producenten en grijpgrage acteurs. 

De bitterzoete komedie Notti Magiche van gerenommeerd regisseur Paolo Virzì (The Leisure Seeker, La Pazza Gioia), speelt zich af in de laatste gloriedagen van de Italiaanse cinema waarin oude meesters als Fellini en Scola nog de filmsets in chaotisch Rome bevolken. Een nostalgische ode aan de magische wereld van Italiaanse klassiekers, maar tegelijkertijd ook een satirisch commentaar op de corruptie en excessen achter de schermen.


A made in Italy project with the support of the Ministry of Cultural Heritage and Activities and Tourism in Collaboration with Istituto Luce Cinecittá and ANICA.

Met
Mauro Lamantia, Giovanni Toscano, Irene Vetere


Italië - 2018 125 min.


Productie
2018


Originele taal
Italiaans


Release:
30 mei 2019


©2023 IMAGINE FILMDISTRIBUTIE NL • Website design by GRAB IT