Rebelle

Poetis drama

van Kim Nguyen

Komona, een 14 jarig meisje vertelt haar ongeboren kind haar levensverhaal. Hoe ze op haar twaalfde wordt ontvoerd en gedwongen een wapen te dragen en te doden. Hoe ze een rebel wordt en opgenomen in het rebellenkamp waar ze de gruwelen en het geweld van de oorlog meemaakt.
Gelukkig is daar ook Magician, een 15-jarige soldaat, die naar haar luistert, haar vriend wordt en besluit dat hij met Komona wil trouwen. Komona en Magician worden verliefd en besluiten het rebellenleger te ontvluchten. Het leven krijgt weer kleur. Net wanneer ze zich veilig wanen, slaat het noodlot toe. De oorlog gaat door en Komona zit er opnieuw middenin. Dan beseft ze dat als ze gelukkig wil worden, ze terug zal moeten keren naar haar geboortegrond en in het reine moet komen met de spoken uit haar verleden.

REBELLE is een liefdesverhaal dat zich afspeelt in een gewelddadige wereld die ondanks alles toch vervuld wordt van schoonheid en magie. De film werd onlangs op de Berlinale bekroond met de Zilveren Beer voor Beste Actrice en op het Tribeca Film Festival met de prijs voor Beste Film en Beste Actrice!

OSCARNOMINATIE - Beste Buitenlandstalige film 2013
Berlin 2012 - Ours d'Argent Meilleure Interprétation féminine

Met
Rachel Mwanza, Alain Bastien, Serge Kanyinda, Ralph Prosper, Mizinga Mwinga


Canada - 2012 90 min.


Productie
Item 7


Scenarist
Kim Nguyen


DoP
Nicolas Bolduc


Decor
Emmanuel Fréchette


Editor
Richard Comeau


Originele taal
Lingala, Frans


Ondertitles
Nederlands, Frans


Versie
Originele versie


Release:
23 augustus 2012


©2023 IMAGINE FILMDISTRIBUTIE NL • Website design by GRAB IT