Festival de Cannes

Vier films die Imagine uitbrengt in de Nederlandse bioscopen zijn geselecteerd voor het 74ste Festival de Cannes (6 t/m 17 juli): Lingui en Petrov’s Flu draaien in de hoofdcompetitie, Onoda opent Un Certain Regard en Our Men is de slotfilm van de Quinzaine des Réalisateurs.

LINGUI, THE SACRED BONDS van Mahamat-Saleh Haroun (hoofdcompetitie)

Amina woont in de buitenwijken van N'djaména in Tsjaad samen met haar vijftienjarige dochter Maria. Haar toch al kwetsbare wereld stort in als ze ontdekt dat Maria zwanger is. De tiener wil geen kind, maar in een land waar zowel de kerk als de wet abortus verbiedt, staat Amina voor een bij voorbaat verloren strijd.

Achouackh Abakar Souleymane, Rihane Khalil Alio en Youssouf Djaoro vertolken hoofdrollen in de speelfilm Lingui, The Sacred Bonds van regisseur Mahamat-Saleh Haroun(A Season in France)

PETROV’s FLU van Kirill Serebrennikov (hoofdcompetitie)

Een dag uit het leven van de door griep geplaagde familie Petrov in postsovjetisch Rusland. Door de koorts leidt hij, een striptekenaar, aan waanvoorstellingen. Zij is een bibliothecaresse die gewelddadige mannen vermoordt. Onder het ogenschijnlijk ordinaire oppervlak van het dagelijks leven spelen zich buitengewone gebeurtenissen af.

Chulpan Khamatova (Good Bye Lenin!), Yuriy Borisov (Elena) en Semyon Serzin (Leto) spelen hoofdrollen in Petrov’s Flu van Kirill Serebrennikov (Leto, The Student).

ONODA, 10.000 NIGHTS IN THE JUNGLE van Arthur Harari (openingsfilm Un Certain Regard)

Japan, 1944. Opgeleid als inlichtingenofficier, ontdekt de 22-jarige Hiroo Onoda een filosofie die haaks staat op de officiële lijn: geen zelfmoord, nooit opgeven, de missie is het belangrijkste. Op Lubang, een eilandje in de Filippijnen waar de Amerikanen op het punt staan te landen, is zijn taak een guerrillaoorlog te voeren tot de terugkeer van de Japanse troepen. Het keizerrijk capituleert in 1945, Onoda tienduizend dagen later.

Yûya Endô, Yuya Matsuura en Shinsuke Kato spelen de hoofdrollen in Onoda van Arthur Harari (Diamant Noir).

OUR MEN van Rachel Lang (slotfilm Quinzaine des Réalisateurs)

Ze komen van over de hele wereld, maar hebben één ding gemeen: het Vreemdelingenlegioen, hun nieuwe familie. Our Men, een film van Rachel Lang, vertelt hun verhalen: over vrouwen die vechten voor de liefde, mannen die ten strijde trekken en liefdevolle paren in een vijandige wereld.

Met Louis Garrel (The Dreamers), Camille Cottin (Allied), Aleksandr Kuznetsov (Better Than Us) en Ina Marija Bartaité (Walden) spelen de hoofdrollen in de speelfilm van Rachel Lang (Baden Baden).


© IMAGINE FILMDISTRIBUTIE NL • Website design by GRAB IT