Petrov’s Flu vanaf 9 december in de bioscopen

Imagine Filmdistributie brengt Petrov’s Flu op 9 december uit in de bioscopen. Semyon Serzin en Chulpan Khamatova vertolken hoofdrollen in de speelfilm van Kirill Serebrennikov (Leto), die werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie van Cannes.

De Petrovs lijken een doorsnee gezin in het vredige Russische stadje Yekaterinburg. Onder hun onopvallende routines schuilen echter buitengewone geheimen. Zo leeft loodgieter Petrov in een parallelle stripwereld, waarin hij koortsige fantasieën uitleeft en als een alien kinderen ontvoert en Russische aristocraten neerschiet. Zijn vrouw Petrova is overdag bibliothecaresse en vermoordt ’s nachts als wraakzuchtige superheldin gewelddadige mannen.

Petrov’s Flu – een speelfilm van Kirill Serebrennikov naar de roman The Petrovs in and around the flu van Alexei Salnikov – is  een hallucinerende trip door post-Sovjet Rusland. Terwijl de stad in de greep is van een griepepidemie, worstelt het gezin Petrov zich door weer een dag in een land waar het verleden nooit voorbij is, het heden een in alcohol gedrenkt koortsdroom is van geweld en tederheid en waar zich onder de alledaagse oppervlakte uitzonderlijke zaken afspelen.


© IMAGINE FILMDISTRIBUTIE NL • Website design by GRAB IT