Grosse Freiheit vanaf 3 maart in de bioscopen

Imagine Filmdistributie brengt Grosse Freiheit op 3 maart 2022 uit in de bioscopen. Franz Rogowski en Georg Friedrich vertolken hoofdrollen in de speelfilm van Sebastian Meise, onder meer bekroond met de Juryprijs in het Un Certain Regard-programma op het 74ste Festival de Cannes.

In het repressieve West-Duitsland van na de Tweede Wereldoorlog wordt Hans vanwege zijn homoseksualiteit steeds weer opgesloten. De beruchte paragraaf 175 vernietigt al zijn hoop op een leven in vrijheid. In de gevangenis ontmoet hij Viktor, een veroordeelde moordenaar. De wederzijdse afschuw slaat in de loop der jaren om in respect, genegenheid en liefde.

De speelfilm van Sebastian Meise maakt na de internationale première in Cannes, waar Grosse Freiheit werd bekroond met de Juryprijs in het Un Certain Regard-programma, een zegetocht langs internationale festivals. Zo vielen de film, de regisseur en de hoofdrolspelers in de prijzen op festivals in onder meer Athene, Chicago, Montreal, Sarajevo, Sevilla en Valenciennes.


©2023 IMAGINE FILMDISTRIBUTIE NL • Website design by GRAB IT