Drie speelfilms van Imagine Filmdistributie geselecteerd voor Cannes 2023

Drie speelfilms die Imagine uitbrengt in de Nederlandse bioscopen gaan in première op het 76ste Festival de Cannes (16 t/m 27 mei). Bonnard, Pierre et Marthe is geselecteerd voor het programma Cannes Première, Augure voor Un Certain Regard en Le syndrome des amours passées voor Semaine de la Critique.

BONNARD, PIERRE ET MARTHE van Martin Provost (Cannes Première)

Pierre Bonnard zou niet de schilder zijn die iedereen kent zonder de raadselachtige Marthe, die op meer dan een derde van zijn werken staat afgebeeld. Toen ze elkaar ontmoetten en op slag verliefd werden deed Maria Boursin, alias Marthe de Méligny, zich voor als een verarmde Italiaanse aristocrate. Ze kon nog niet vermoeden dat ze de pijler zou vormen onder een groots oeuvre dat nu wordt beschouwd als een van de belangrijkste van het begin van de twintigste eeuw.

Vincent Macaigne (Médecin de nuit) en Cécile de France (Mademoiselle de Joncquières) spelen de hoofdrollen in Bonnard, Pierre et Marthe van Martin Provost (Séraphine).

AUGURE van Baloji (Un Certain Regard)

Omdat Koffi een zabolo (tovenaar) zou zijn, werd hij als kind door zijn moeder verbannen. Vijftien jaar later keert hij samen met zijn verloofde Alice terug naar de Congolese stad Lubumbashi om zijn bruidsschat te betalen. Daar wordt hij opnieuw geconfronteerd met de vooroordelen en het wantrouwen van zijn familie.

Marc Zinga, Lucie Debay, Yves Marina Gnahoua, Eliane Umuhire en Michel Mimbs spelen hoofdrollen in Augure (Omen), het speelfilmdebuut van de Belgisch-Congolese rapper Baloji. De Nederlandse New Amsterdam Film Company is een van de coproducenten.

LE SYNDROME DES AMOURS PASSÉES van Ann Sirot & Raphaël Balboni (Semaine de la Critique)

Remy en Sandra kunnen geen kinderen krijgen omdat ze lijden aan het "syndroom van oude geliefdes". Om hiervan te genezen is er maar één oplossing: ze moeten nog een keer met al hun exen naar bed.

Lucie Debay (Cleo) en Lazare Gousseau (Baden Baden) spelen de hoofdrollen in Le syndrome des amours passées (The (Ex)perience of Love) van Ann Sirot en Raphaël Balboni (Une vie démente).


© IMAGINE FILMDISTRIBUTIE NL • Website design by GRAB IT