Historisch drama Il Boemo 14 december in de bioscopen

Imagine Filmdistributie brengt Il Boemo op 14 december uit in de bioscopen. Vojtěch Dyk speelt de hoofdrol in het historisch drama van Petr Vaclav over de achttiende-eeuwse componist Josef Mysliveček. Bewonderd door Mozart, vergeten door de geschiedenis.

Venetië, 1764. De Tsjech Josef Mysliveček droomt van een carrière als operacomponist, maar in een stad vol talenten en gevestigde namen lijkt dat onmogelijk. Op zoek naar werk als violist komt hij in contact met een rijke jonge vrouw, die zorgt dat hij in salons kan spelen. Zijn echte kans doet zich voor wanneer hij de minnaar wordt van een markiezin. Zij leert hem zijn provinciaalse manieren af en introduceert hem in haar hedonistische kennissenkring. Getransformeerd krijgt hij een unieke opdracht: een opera componeren voor San Carlo, destijds het grootste theater van Europa. In een paar jaar tijd groeit Il Boemo (de Bohemer, de Italianen konden zijn naam niet uitspreken) vervolgens uit tot de productiefste en beroemdste componist van zijn tijd. De relatie met een getrouwde gravin betekent echter het begin van zijn onvermijdelijke ondergang.

Vojtěch Dyk speelt de hoofdrol in Il Boemo van Petr Vaclav, een rijk aangekleed, historisch drama met prachtige muziek over het tragische leven van de achttiende-eeuwse componist Josef Mysliveček. Nu is hij vrijwel vergeten, maar destijds was hij de populairste operacomponist van zijn tijd en een grote inspiratie voor en vriend van de jonge Mozart. De film ging succesvol in première op het San Sebastian Film Festival, was de Tsjechische Oscarkandidaat en een Franse arthousehit.

Screen International: “A visually and musically vivid film that largely transcends them with its ripely conceived backstage and bedroom intrigue.”

Cineuropa: “Jaunty biopic of Czech composer Josef Mysliveček is brimming with music and human instinct.”

Eye for Film: “Václav keeps all his elements in balance, managing to celebrate the beauty of opera on the one hand while showing us uglier mini dramas playing out at the front and back of house.”

Deadline Hollywood:A strong biopic that has something to say about musical creativity and opportunity, as well as the colourful lifestyle of 18th century Venetians.”

Variety: “An Old-School, Sumptuously Appointed Musical Biopic.”


© IMAGINE FILMDISTRIBUTIE NL • Website design by GRAB IT