‘Bonnard, Pierre et Marthe’ vanaf 14 maart in de bioscopen

Imagine Filmdistributie brengt Bonnard, Pierre et Marthe op 14 maart 2024 uit in de bioscopen. Vincent Macaigne en Cécile de France spelen de hoofdrollen in het romantische drama van Martin Provost over de schilder Pierre Bonnard en zijn muze Marthe de Méligny.

Pierre Bonnard zou niet de schilder zijn die iedereen kent zonder de raadselachtige Marthe, die op meer dan een derde van zijn werken staat afgebeeld. Toen ze elkaar ontmoetten en op slag verliefd werden deed Maria Boursin, alias Marthe de Méligny, zich voor als een verarmde Italiaanse aristocrate. Ze kon nog niet vermoeden dat ze een belangrijke rol zou spelen in een groots oeuvre dat nu wordt beschouwd als een van de belangrijkste van het begin van de twintigste eeuw.

Vincent Macaigne (Médecin de nuit), Cécile de France (Mademoiselle de Joncquières) en Stacy Martin (Nymphomaniac) spelen de hoofdrollen in Bonnard, Pierre et Marthe van Martin Provost (Séraphine). De speelfilm, een vijftig jaar omspannend verhaal over liefde en kunst, werd geselecteerd voor het programma Cannes Première van Festival de Cannes 2023.


© IMAGINE FILMDISTRIBUTIE NL • Website design by GRAB IT