‘Los Colonos’ vanaf 18 januari in de bioscopen

Imagine Filmdistributie brengt, in samenwerking met MUBI, Los Colonos op 18 januari 2024 uit in de bioscopen. Het speelfilmdebuut van Felipe Gálvez, een bloedstollende Chileense western, ging in Cannes bij Un Certain Regard in première en werd er bekroond met de FIPRESCI Prijs.

Een tirannieke Chileense landeigenaar huurt drie mannen in – een Britse militair, een Amerikaanse huurling en een Chileense scherpschutter en spoorzoeker van gemengd ras – om de grenzen van zijn land af te bakenen en een handelsroute te openen naar de Atlantische Oceaan. Al snel blijkt wat de ware aard van de expeditie is: het verdrijven en vermoorden van de inheemse bevolking.

Los Colonos (The Settlers) is een belangrijk verhaal over Chili’s koloniale verleden dat zich afspeelt tegen het uitgestrekte, prachtig in beeld gebrachte landschap van Patagonië aan het begin van de twintigste eeuw. De Chileense western, het speelfilmdebuut van Felipe Gálvez, ging in première bij Un Certain Regard in Cannes en werd er bekroond met de FIPRESCI Prijs. De film werd vervolgens geselecteerd voor de festivals van onder meer San Sebastián, Tokio, Toronto, Londen en New York.


© IMAGINE FILMDISTRIBUTIE NL • Website design by GRAB IT