‘Los Delincuentes’ vanaf 28 maart in de bioscopen

Imagine Filmdistributie brengt Los Delincuentes – in samenwerking met MUBI – op 28 maart 2024 uit in de bioscopen. De speelfilm van Rodrigo Moreno, een droogkomische heist film met vele onverwachte wendingen, ging in première in Cannes en werd vervolgens bekroond op diverse internationale festivals. 

Morán, een bankmedewerker in Buenos Aires, heeft een riskant plan bedacht om zichzelf en zijn collega Román te bevrijden van hun slaafse beroepsleven. Hij wil genoeg geld van de bank roven om hun pensioen te financieren, terwijl Román de buit moet verbergen. Nadat Morán heeft bekend en zijn gevangenisstraf uitgezeten, komen ze weer bij elkaar, verdelen ze het geld en hoeven ze nooit meer te werken. Het plan lijkt te lukken. Terwijl Morán wordt opgepakt, verhuist de timide Román met de buit naar het platteland. Ver weg van de ontberingen van het stadsleven ondergaat hij er een ware transformatie. Maar wat is de keerzijde van zijn nieuw verworven vrijheid?

Daniel Eliás en Esteban Bigliardi spelen de hoofdrollen in Los Delincuentes van schrijver-regisseur Rodrigo Moreno (A Mysterious World). De speelfilm met prachtige natuurbeelden, droge humor en vele onverwachte wendingen is een existentiële zoektocht naar de balans tussen werk en privé en wat er gebeurt als deze wordt verstoord en vervangen door iets radicaal nieuws. Los Delincuentes ging in première bij Un Certain Regard in Cannes en werd vervolgens bekroond op festivals in onder meer Spanje, Israël, Peru en Polen.


© IMAGINE FILMDISTRIBUTIE NL • Website design by GRAB IT