Notti Magiche

Magical Nights
Komedie
van
Paolo Virzì
met
Mauro Lamantia, Giovanni Toscano, Irene Vetere
Italië —
2018 —
125 min.

Rome, 1990. Op dezelfde avond dat Argentinië thuisland Italië uitschakelt in de halve finale van het wereldkampioenschap voetbal, wordt het lichaam van filmproducent Leandro Saponaro opgevist uit de Tiber. De belangrijkste verdachten zijn Antonino, Luciano en Eugenia. De jonge scenaristen, beste vrienden sinds ze alle drie de finale haalden van het prestigieuze Solinas Award Festival, waren de laatsten die de producent levend zagen. Aan de lokale politie vertellen zij hun versie van de recente gebeurtenissen.

Hoofdrollen in Notti magiche worden vertolkt door Mauro Lamantia, Giovanni Toscano, Irene Vetere, Roberto Herlitzka, Giancarlo Giannini en Ornella Muti. De bitterzoete komedie van regisseur Paolo Virzì (The Leisure Seeker, La pazza gioia) speelt zich af in de nadagen van de glorietijd van de Italiaanse film in de jaren tachtig. De filmsets in chaotisch Rome worden bevolkt door oude meesters als Fellini en Scola en listige producenten; jonge scriptschrijvers tikken onophoudelijk op hun schrijfmachines; en op bacchanalen, bevolkt door politici, diva’s en showgirls, maken acteurs misbruik van hun sterrenstatus.

Productiejaar
2018
Originele taal
Italiaans

©2019 Imagine | Webdevelopment by Grab it 

Cookies stellen ons in staat om u onze diensten gemakkelijker te bieden. Door gebruik te maken van onze diensten machtigt u ons om cookies te gebruiken.
Ok