MARTIN EDEN

Drama
van
Pietro Marcello
met
Luca Marinelli, Jessica Cressy
Frankrijk, Italië —
2019 —
129 min.

Martin leidt als ongeschoolde zeeman een turbulent leven, totdat hij onverwacht Elena ontmoet, een verfijnde jonge vrouw. Gefascineerd door haar kennis en schoonheid wordt hij op slag verliefd. Om zich tot haar niveau op te tillen, besluit hij schrijver te worden en zo zijn arbeidersbestaan achter zich te laten. Martins honger naar kennis brengt hem echter in politieke kringen waar hij met steeds meer passie zijn eigen stem vindt. Al snel zit hij klem tussen persoonlijke ambities en zijn liefde voor Elena. 

MARTIN EDEN is een vrije bewerking van de gelijknamige roman van Jack London. Regisseur Pietro Marcello verplaatste het verhaal van Oakland, California naar de rauwe straten van Napels en koos ervoor om volledig op 16mm te draaien. In combinatie met bijzondere archiefbeelden en een verrassende soundtrack levert dit een meeslepend drama op waarin de charismatische Luca Marinelli op spectaculaire wijze de hoofdrol vertolkt. De film is bekroond met de prijs voor beste acteur op het filmfestival van Venetië en de TIFF Platform Prize voor artistieke kwaliteit en regie.

Festivals en Prijzen
Winnaar Beste Acteur - Filmfestival van Venetië
Winnaar Platform Prize - Toronto International Film Festival
In de pers
'Marinelli is a force of nature in every scene' The Hollywood Reporter
'A lyrical fusion of past and present' Screen Daily
Scenarist
Maurizio Braucci, Pietro Marcello
Directeur fotografie
Francesco Di Giacomo, Alessandro Abate
Editor
Aline Hervé, Fabrizio Federico
Componist
Marco Messina, Sacha Ricci
Productiejaar
2019
Originele taal
Italiaans

©2019 Imagine | Webdevelopment by Grab it 

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok